2020. már 20.
Kapcsoljuk Magyarországot!

Kapcsoljuk Magyarországot!

írta: Bernschütz


Sokszor kérdezték már tőlem az internet most akkor elmagányosít-e vagy sem? Nos, úgy érzem erre most adjuk meg a választ. Kapcsoljunk be mindenkit! Kapcsoljuk be mind a hat generációt!

Sokan ülünk most elszeparáltan a monitorunk, mobilunk mögött. Mások, teljesen egyedül vannak otthonaikban, szintén elszeparáltan. Ahogy mindig is írtam a net kétélű dolog, építeni is lehet általa, és leépíteni is. A kapcsolatokra is igaz online, felépíthetünk emberi kapcsolatokat, és le is építhetjük azokat. A tudatos internethasználatra hívom fel a figyelmet. Arra, hogy használjuk a kapcsolódási funkcióját az internetnek,a közösségi oldalaknak.

Hívjuk be olyan felhasználóknak, akik most otthonaikba vannak zárva, és nyissuk meg nekik a virtuális világot. Kössük össze őket egymással! Segítsünk nekik összehangolódni! Kapcsolódjon össze Magyarország!

90622028_616466835751284_1653669637113511936_n.jpg

Tegnap délután Trunk Tamás -Z generációs vlogger, sneakerhead, élsportoló -feltett egy videót, ahol a nagymamáját tanítja meg az online világ eszközeire.

Nagyon nagyon fontos, most a karanténban lévő idősebb generációnak segíteni abban, hogy ne érezze magát tényleg fizikailag, és virtuálisan is karanténban.

Talán itt az is fontos, hogy aki más helyett hoz gyógyszert, vagy kutyát leviszi sétáltatni, az, még 1-2 percet beszéljen az idősebb generáció tagjával, vonjuk be őket amennyire csak lehet virtuális világunkba is. 

A fiataloknak meg egymást lehetne tudatosan bevonni.

A norvég miniszterelnöknő által tartott beszédben, amelyet a fiataloknak tartott, arra kérte az ott jelenlévőket, hogy van, aki most a karanténban igen egyedül van, úgyhogy most lépjetek velük kapcsolatba! Ha azt nézzük, hogy az egyke családok száma hazánkban is magas, fontos figyelni itthon is arra, hogy lehet, hogy valaki otthon egyedül van a net előtt. 

Külföldi rokonokkal is fel lehet venni a kapcsolódást, főleg olyanokkal, akik a terhelt területeken vannak. Külföldön élő barátokat is meg lehet neten keresni. Magam is minden nap beszélek Franciaországban maradt barátnőmmel, hogy legalább ha otthon is kell maradnia, kapjon egy két otthoni kedves szót.

Aztán tegnap estére ezzel a barátnőmmel arra is gondoltunk, hátha be lehetne vonni másokat is. INTÉZMÉNYEKET is. Lehetne NYUGDÍJASOTTHONOKAT is megkeresni, kapcsolódni hozzájuk virtuálisan. De más intézményeket is beKAPCSOLHATUNK például az árvaházakat, a kórházakat is. 

A fizikai korlát nem akadályozza meg a szavak szabad áramlását!

Kapcsolódjunk Magyarország!


Szólj hozzá