2018. jan 08.
Rólam

Rólam

írta: Bernschütz


dr. Bernschütz Mária, kutató

 A technológiai fejlődés által egyre távolabbra kerülnek egymástól az emberek, viszont a technológiai túlkapások, és viselkedésbeli zavarok miatt egyre nagyobb fókusz helyeződik át az emberi psziché kutatására. Így a különféle generációkra is. Vajon mi lehet a fiatalok fejében? Azok fejében, akik nem beletanultak, és megszoktak egy új eszközt, hanem együtt nőttek fel.

Egy kutatási felkérés alapján csöppentem a generációkutatásba. Mint kutató addigra már jó pár vizsgálatot végeztem, és mindig megfogott az elemzés misztériuma. Az örökös „szentgrál”.

Szeretek empirikus adatokból dolgozni. Szeretem, ha van egy mintám, amiről következtetéseket tudok levonni.  Emellett jobb is, ha a nemzetközi trendeket külön itthon megnézzük, hogy alakul, mert sokszor a nemzetközi szakirodalom egyszerűen nem úgy, vagy egyáltalán nem jelenik meg hazánkban.

Saját kutatásaim eredménye mellett, évek óta szakdolgozatokat is vezetek generációkutatás név alatt. Erre a témára jelentkeznek a hallgatók és több féléven át vezetem őket egy-egy érdekes témában. Számíthatnak rám a dolgozat témájában, szakirodalmazásban, és a kutatási hipotézisek, valamint a módszertan kialakításában is. Úgy gondolom, hogy eme szakdolgozatok empíriái támogatói szándékkal megjelenhetnek a piacon. Egyrészt a hallgatók munkáját dicsérve, másrészt saját ajánlásaim és meglátásaimmal együtt, duplán jól jár az olvasó.

A blogon nemcsak saját gondolataim, és eredményeim, hanem volt hallgatóim fontos munkái köszönnek vissza.

 


Szólj hozzá